homeamerican_footballbaseballbasketballicehockeylacrosse
Basketbal
Spelregels Basketbal
NBA
Teams NBA
Kampioenen NBA
Most Valuable Player (MVP)
    De NBA

    De NBA werd opgericht in 1946 onder de naam BAA, Basketball Association of     America. In 1949 fuseerde de BAA met haar grootste concurrent de NBL, de National     Basketball League. Zij gingen verder onder de naam de National Basketball     Association, de NBA. In de NBA spelen 30 team verdeeld over een Eastern en een     Western Conference. De winnaar van de Eastern Conference komt in de NBA finals     uit tegen de winnaar van de Western Conference.
All-Star Game

   In de NBA All-Star Game    spelen de beste spelers uit de    Eastern Conference tegen de    beste spelers uit de Western    Conference. De wedstrijd    werd voor het eerst gespeeld    in 1951. De Eastern    Conference won de wedstrijd    35 maal. De Western    Conference won 24 maal.

 

 
Regels NBA

De competitie
De competitie start ieder jaar in november. In de Verenigde Staten wordt dit het regular season genoemd. De competitie bestaat uit 30 teams, die ingedeeld zijn in een Eastern en een Westers Conference. Een conference bestaat uit 3 divisions waar 5 teams in spelen. Ieder team speelt in het regular season 82 wedstrijden. 41 thuiswedstrijden en 41 uitwedstrijden. De teams uit een division spelen 4 keer tegen elkaar. Dit zijn 16 wedstijden. Dan speelt een team 3 of 4 keer tegen de teams uit de andere division van de zelfde conference. Dit zijn 36 wedstrijden. Daarnaast speelt een team 30 wedstrijden tegen teams van de andere conference. In de NBA komt elk team tenminste 1 maal tegen elkaar uit.

De playoffs
De NBA playoffs starten in april. De beste nummer 1 van elke division plaatst zich rechtstreeks voor de playoffs. De playoffs plaatsen worden aangevuld met de 5 beste teams per conference. In totaal nemen er 16 teams deel aan de playoffs. Het team met de meeste punten uit het regular season in een Nate Robinson, New York Knicksconference speelt tegen het laatst geplaatste team. Het tweede beste team speelt tegen het zevende beste team enzovoort. De best geplaatste teams krijgen het thuisvoordeel. De playoffs worden gespeeld in een best-of-seven wedstrijdprogramma. In juni vinden de NBA Finals plaats. Hierin speelt de winnaar van de Eastern Conference tegen de winnaar van de Western Conference om de NBA titel.

All-Star Game
In februari wordt de competitie tijdens het regular season stilgelegd. In deze maand wordt een All-Star game gespeeld. In deze wedstrijd spelen de beste spelers uit de Eastern Conference een wedstrijd tegen de beste spelers uit de Western Conference. De spelers worden gekozen door sportkenners, het publiek en de coaches. De coach van het team is de coach die met zijn team bovenaan staat in de eigen conference. Rondom deze wedstrijd vinden allerlei andere kleine wedstrijdjes plaats, zoals de Three Point Contest en de bekende en spectaculaire Slam Dunk Contest.

Sitemap      Design: Regnavetis